| Welkom in Zierikzee

Het best bewaarde geheim van Nederland

Wie Zierikzee bezoekt valt van de ene aangename verrassing in de andere. Deze prachtige havenstad heeft een rijke historie die ons terugvoert tot de 9e eeuw. Dat verleden wordt haast voelbaar in de meer dan vijfhonderd monumenten die de stad telt.

| Uitstekende voorzieningen

Een leven lang genieten

Vandaag de dag telt Zierikzee zo’n 12.000 inwoners die met elkaar een levendige gemeenschap vormen, waarin het sociale en culturele leven een grote plaats heeft. De stad telt diverse basisscholen en ook een brede school voor voortgezet onderwijs. Het is dan ook een heerlijke plek om op te groeien en om een leven lang te genieten. De prachtige stadshaven lonkt u naar één van de vele, gezellige terrasjes, en anders wordt u wel aangetrokken door het gevarieerde winkelaanbod met veel lokale boetiekjes.

| De binnenstad

Rond wandelend door de oude binnenstad valt eigenlijk maar één conclusie te trekken: alles hier heeft charme.

| Alles in de buurt

Bereikbaarheid

Zierikzee is de hoofdplaats van de gemeente Schouwen-Duiveland, op het meest noordelijke eiland van de Zeeuwse eilanden. Dankzij de vele bruggen en dammen zijn er goede verbindingen met de overige regio’s. De N57 leidt enerzijds naar Rotterdam en anderzijds naar Middelburg, de N59 legt in de oostelijke richting de verbinding met Brabant en de Randstad en de N256 leidt in de zuidelijke richting via de Zeelandbrug naar Goes. Zierikzee is met de bus goed bereikbaar vanaf de stations Rotterdam en Goes.

| Zoveel te doen!

Tijdloos genieten van een historische stad

Wandel door het verleden
Een stadswandeling is de ideale manier om kennis te maken met al het moois dat Zierikzee te bieden heeft. Met meer dan 500 monumenten is het soms zelfs lastig om een keuze te maken!

Eropuit met de kinderen!
Het water speelt een belangrijke rol in Zierikzee. Dat is ook voor de kinderen een bron van plezier. De Brouwersdam is dé plek waar zij wateravonturen kunnen beleven, zoals kitesurfen, wakeboarden, waterskiën of snorkelen.

Winkelen: anders dan anders
Het pittoreske stadshart bevat de bekende ketens, maar zijn grote charme is vooral te danken aan de kleinere boetiekjes in mode, antiek, sieraden en kunst. Of strijk neer op één van de gezellige terrassen voor een kop koffie, een lunch, een borrel of een diner.

De Zeeuwse keuken
Zierikzee heeft veel gezellige restaurants die de moeite meer dan waard zijn, vaak in een ongedwongen sfeer. Alle internationale keukens zijn goed vertegenwoordigd. Proef ook eens van de typische streekproducten, zoals Zeeuwse stroop, Zoutelander bier of kaas van de boer.

Wandelen en fietsen door de polder
Rondom Zierikzee zijn verschillende wandel- en fietsroutes door ‘het vlakke land’ dat Jacques Brel in zijn chanson bezong. In dit polderlandschap, doorsneden met geulen waardoor de zee vroeger stroomde, is het water nooit ver weg.

| Voorzieningen

Je dagelijkse voorzieningen in handbereik

Locatie op Google Maps
| Blijf op de hoogte

Als eerste weten wanneer Janneveste in de verkoop komt? Schrijf je in!

Inschrijven